bestpracticemarketing.com

bestpracticemarketing.com header image 2

SøgeMaskineOptimering (SEO) for WordPress

May 7th, 2007 · No Comments

This is a translation of Search Engine Optimization for WordPress from English to Danish. If you want to read it in English then click here. We hope this translation will help the great Open Source project, WordPress.

WordPress leveres som standard søgemaskineoptimeret. Dens funktioner hjælper søgemaskinen til at indexere poster, sider og kategorier, så din blog er tilgængelig i søgemaskinens database.

WordPress kommer med flere indbyggede søgemaskineværktøjer, som evnen til at bruge .htaccess til at lave tilsyneladende statiske URI’s kaldet parmalinks, blogrolling, og pinging. Der er også mange tredjeparts plugins og hacks som kan bruges til søgemaskineoptimering (SEO)

Når du starter med at tilpasse WordPress til dine behov med temaer og pluginns, kommer du muligvis til at ødelægge nogle af de søgemaskinevenlige funktioner. Derfor er det vigtigt at kende til nogle af hovedreglerne indenfor søgemaskineoptimering (SEO).

God, ren kode:
Valider din hjemmesides kode. Fejl i koden kan forhindre søgemaskines indeksering af din hjemmeside.

Indhold taler:
Søgemaskinerne kan ikke se din hjemmeside, men kun læse den. Derfor hjælper det ikke direkte at have en smuk hjemmeside. Hvad søgemaskinerne kan læse er de ord der bliver brugt, teksten og andet læsbar information. Vær sikker på at du har skrevet en god kvalitet tekst med brug af de søgeord som søgere bruger i søgemaskinerne.

Skrive indhold med søgere for øje:
Hvordan finder du information på Internettet? Hvis du skriver indhold som du ønsker bliver fundet af søgere, så brug ord og sætninger som du ved bliver brugt til at søge med i søgemaskinerne. Brug søgeord/sætningerne mere end en gang, men ikke unaturligt ofte. Lær hvordan søgemaskinen scanner dit indhold, evaluerer og kategoriserer det. Derved kan du hjælpe din hjemmeside med at få mere trafik fra søgemaskinerne.

Indhold først:
Når en søgemaskine læser din hjemmeside, ignorerer den for det meste stilen og CSS. Den samler bare indhold og information. De fleste WordPress temaer er designet med indholdet så tæt på toppen af siden som muligt, mens sider og foden er holdt tæt på bunden. Søgemaskinerne indekserer ikke hele siden hvis den ikke mener at sider er vigtig nok til det. Vær sikker på at dit indhold er tæt på toppen.

Søgeord, Links og Titler møder indhold:
Søgemaskiner evaluerer ikke hvor flot din hjemmeside er, men evaluerer ordene og sætningerne. Ord i din hjemmesides meta tag keywords og ord i din tekst, sammenlignes med ord i og omkring de link der peger til din webside. Jo større overensstemmelse jo højre tillid opnås hos søgemaskinerne.

Indhold i links og billeder:
Din hjemmeside har måske ikke meget tekst, men mere billeder og links, men du har plads til at tilføje tekst. Søgemaskinerne analyserer alt og title i link og billede tags. Mens dette først og fremmest hjælper dine brugere med at navigerer, så hjælper det også søgemaskinerne med at bestemme indhold der ikke er tekst og derved sender dig flere søgere.

Link Popularitet:
Det handler ikke om hvor fortrinlig din hjemmeside er, men hvor god de hjemmesider der linker til din hjemmeside er. Det er filosofien bag hvordan de fleste søgemaskiner finder deres favoritter. Det handler om hvem der linker til dig.

Blogrolls, pingbacks, og trackbacks er indbygget i WordPress. Det hjælper dig med at linke til andre hjemmesider, som giver dem anerkendelse, men det hjælper også dem med at linke til din hjemmeside og på den måde bliver linkene forbundet.

Antallet af link der peger mod din hjemmeside, som Google anerkender, kan tjekkes ved at skrive link:www.DinHjemmeside.dk ind i søgefeltet i Google (andre søgemaskiner har lignende funktioner)

Andre måder at genererer indgående link til dit hjemmeside inkluderer:

Tilføj din hjemmeside URI til din signatur på forums på andre hjemmesider.

Tilføj din hjemmesides URI til branchefortegnelser (directories).

Note: Efterlade kommentarer på blogs hjælper ikke meget, da de fleste blog-software har en funktion der giver besked til søgemaskinerne om ikke at medregne links i kommentarerne (rel=”nofollow”). Lad vær med at spamme andres blogge.

Gode Navigations Links:
En søgemaskine indekserer din hjemmeside ved at følge links fra side til side. Gode navigations links til de forskellige kategorier, arkiver og sider hjælper søgemaskinerne til at indekser så meget af din hjemmeside som muligt.

Tilmelding til Søgemaskinerne:
Der er mange resurser der vil ”hjælpe” dig med at tilmelde din hjemmeside til søgemaskinerne. Nogle er gratis, andre kræver et gebyr. Du kan også manuelt tilmelde din hjemmeside til søgemaskinerne. Ligegyldig hvilken metode du vælger, så vil søgemaskinerne velkomme dit WordPress blog (Red. Lad vær med at bruge for mange resurser på at tilmelde din hjemmeside søgemaskinerne, de finder den selv hvis der er links fra andre hjemmesider der peger til din hjemmeside. Du har alligevel brug for linkene, så tilmeldingsarbejdet er bedre brugt på at lave kvalitet indhold og skabe samarbejde med andre hjemmesider)

Nogle tilmelding tips til forskellige resurser på Internettet:
Sørg for at have nok indhold til at søgemaskinerne finder det ulejligheden værd at scanne din hjemmeside.

Generelt er det en god ide at have mere end 10 sider så søgemaskinerne har noget at undersøge og evaluerer.

Tilmeld dine hjemmeside mindre end engang om måneden hos søgemaskinerne.

Der er en god ide at have en beskrivelse af din hjemmeside med mindre end 200 ord, hjemmesidens titel og den kategori som din hjemmeside tilhører i søgemaskines katalog.

Have en liste af din hjemmesides forskellige ”adresser/URI” parat. Du kan tilmelde din hovedsiden, specifikke kategori og feeds til søgemaskinerne.

Lav en list over de søgemaskiner du har tilmeldt din hjemmeside til, så du ikke kommer til at tilmelde den igen for tidlig. De giver dig også muligheden for at holde styr på resultatet af dine anstrengelser.

Webkataloger

Det kan være nyttigt at tilmelde din hjemmeside webkatelogerne, både for den trafik som de generer og i forbindelse med søgemaskine optimering. Både almene og fagspecifikke, men også geografiske webkataloger kan du tilmelde din hjemmeside til.

DMOZ.org (http://www.dmoz.org) er hoved webkateloget. Bliver din hjemmeside tilmeldt der, så tilmeldes den også en mængde andre kataloger og resurser på Internettet.

Søgemaskine Optimerings resurser
Her har du flere resurser og information til at forberede og vedligeholde din hjemmeside til søgemaskines roboter.

Meta Tags
Indeholder information der beskriver din hjemmesides formål, beskrivelse og søgeord der bliver brugt på din hjemmeside. Meta tags’ne er lageret i header.php filen. Meta tags er ikke indeholdt i original udgaven af WordPress, men kan tilføjes manuelt.

WordPress’ custom fields mulighed kan bruges til at tilføje søgeord og beskrivelser for indlæg og sider. Der er flere WordPress plugins der muliggøre at du kan tilføje meta tags direkte.

Robot.txt Optimering:
De fleste søgemaskiner læser en yourserver.dk/robots.txt fil for at finde ud af om hvad de skal søge efter og hvor deres adgang er forbudt.

Søgemaskinerne anbefaler at du hjælper dem til at guide deres robotter til dit bedste indhold.

I den originale engelsk version af denne artikel er der en masse link til resurser på engelsk som jeg kan varmt anbefale, men har undladt disse i denne oversatte version. Jeg har også undladt afsnittet der omhandler hvilke kommandoer du kan bruge til at styre søgemaskinerne.

Original artiklen kan findes her. Der er også mange andre artikler der omhandler WordPress.

Hvis du er interesseret i søgeord/keywords så tilbyder vi også mange andre resurser:

Gratis top 100 søgeordsreporter for forskellige brancher her.

Gratis e-bøger og manualer om hvordan du udnytter din søgeordsrapport fuldt ud.

De forskellige søgeordsrapporter Best Practice Marketing tilbyder kan findes her. Vi kan også lave søgeordsrapporter på dansk, de er meget mindre, men det er konkurrencen også.

Som noget unikt tilbyder vi færdiglavet søgeordsrapporter for forskellige brancher. Se om din branche er inkluderet.

Tags: In Danish

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment